Web Analytics Made Easy - Statcounter

 بازی بین اروگوئه و غنا در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی، شاید تنها به یک خاطر جاودانه شده است و آن هم بیرون کشیدن توپ از روی خط دروازه توسط لوییز سوارز، اتفاقی که موجب ادامه حسرت یک قاره برای صعود به نیمه نهایی شد.

اختصاصی طرفداری_ جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی از ۱۱ ژوئن تا ۱۱ ژوئیه همین سال در این کشور برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فیفا، سال ۲۰۰۴ میزبانی این جام را به آفریقای جنوبی داد. بازی ها در ۱۰ استادیوم و ۹ شهر برگزار می شد. بازی افتتاحیه و فینال در استادیوم "Soccer City" بزرگترین شهر آفریقای جنوبی، ژوهانسبورگ برگزار شد.

اسپانیا، با گل دقیقه ۱۱۶ آندرس اینیستا از سد هلند گذشت و این تیم را به ناکام ترین تیم تاریخ جام جهانی تبدیل کرد.
اسپانیا همچنین به هشتمین کشور قهرمان جهان و همچنین نخستین تیم اروپایی که در خارج از اروپا به قهرمانی رسیده است، تبدیل شد.

آفریقای جنوبی، میزبان رقابت ها، ایتالیا، قهرمان دوره قبلی جام جهانی و فرانسه نائب قهرمان دوره گذشته، همگی در دور گروهی حذف شدند. این دوره همچنین، نخستین دوره جام جهانی بود که تیم میزبان در همان دور اول از رقابت ها حذف می شود. نیوزلند هم با سه تساوی به تنها تیمی تبدیل شد که در این رقابت ها شکستی نخورد، با این حال آن ها در دور گروهی حذف شدند.

در ۲۸ می ۲۰۱۵، طبق تحقیقات گسترده انجام شده مشخص شد که فیفا با دریافت ۱۰ میلیون یورو، میزبانی را به آفریقای جنوبی داده است.

همچنین the Daily Telegraph گزارشی را منتشر کرد که طی آن، بر اساس رای گیری اعضای فیفا این مراکش بوده که با کنار زدن آفریقای جنوبی و مصر میزبانی را کسب کرده بود اما آفریقای جنوبی با پرداخت رشوه، این رای را تغییر می دهد.

پیش زمینه

اروگوئه:
اروگوئه ای ها در واقع پایه گذار جام جهانی هم بودند!
آنها در نخستین دوره جام جهانی که اتفاقا از آن میزبانی می کردند با برتری ۴-۲ در فینال برابر آرژانتین به قهرمانی رسیدند.
همچنین پس از دو دوره، در جام جهانی ۱۹۵۰ برزیل، با شکست ۲ بر ۱ تیم میزبان در نهایت بعنوان قهرمانی دست یافتند.
اروگوئه همچنین در جام جهانی ۱۹۵۴ سوییس، به مقام چهارمی دست یافت.
۱۶ سال گذشت تا اینکه آنها بالاخره به نیمه نهایی رسیدند؛ اما ابتدا شکست برابر برزیل در نیمه نهایی و سپس باخت به آلمان غربی در رده بندی موجب چهارمی اروگوئه ای ها شد.
حالا اروگوئه ای ها رویایی را در سر داشتند، رویای اینکه پس از ۴۰ سال راهی نیمه نهایی شوند و این بار با مدال، در خیابان های پایتخت خود، مونته ویدئو رژه افتخار بروند.

غنا:
غنایی ها برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ و با هدایت راتومیر دوکوویچ صرب به جام جهانی راه یافتند.
آنها با برد برابر آمریکا و جمهوری چک و البته شکست برابر ایتالیا، بعنوان تیم دوم گروه پنجم راهی یک هشتم نهایی شدند.
در یک هشتم نهایی اما مصاف سخت با برزیل به شکست ۳-۰ غنا و در نتیجه حذف این تیم منجر شد.
غنا این بار با یک مربی صرب دیگر به جام جهانی می رسید: میلووان رایِواچ
آنها امید این را داشتند تا با وجود نسل طلایی خود، ناکامی های سنگال و کامرون در دوره های گذشته را جبران کنند.

مسیر صعود

اروگوئه:
اروگوئه در گروه اول با تیم میزبان، آفریقای جنوبی، قهرمان یک دوره از جام جهانی و نائب قهرمان دوره قبلی یعنی فرانسه و مکزیک هم گروه بود.
در نخستین بازی، اروگوئه در کیپ تاون به تساوی بدون گل با فرانسه رسید. در دومین بازی و در شهر پرتوریا با نتیجه ۳-۰ آفریقای جنوبی را شکست دادند. در آخرین بازی که تکلیف صدرنشین را مشخص می کرد هم با حساب ۱ بر ۰ مکزیک را شکست دادند تا با ۹ امتیاز و بعنوان صدرنشین گروه یک، به یک هشتم نهایی صعود کردند.

در یک هشتم نهایی، اروگوئه با بریس لوییز سوارز توانست ۲ بر ۱ کره جنوبی را شکست دهد تا تک گل لی چونگ یونگ را بی ثمر بگذارد.

غنا:
غنا که در گروه هفتم با آلمان، صربستان و استرالیا هم گروه بود، توانست در نخستین بازی خودش در پرتوریا با حساب ۱ بر ۰ صربستان را شکست دهد. در دومین بازی، غنا در روستنبورگ با استرالیا ۱-۱ مساوی کرد. در آخرین بازی، غنا ۱ بر ۰ به آلمان باخت تا بعنوان تیم دوم گروه و بالاتر از استرالیا به یک هشتم نهایی صعود کند.

در یک هشتم نهایی و در یکی از جذاب ترین بازی های جام که در روستنبورگ برگزار شد، غنا ابتدا با گلزنی کوین پرینس بواتنگ از آمریکا پیش افتاد اما در شصت و دومین دقیقه‌، داناوان  از روی نقطه پنالتی دروازه غنا را باز کرد و بازی را به وقت های اضافه کشاند.
غنا اما خیال به خانه رفتن را نداشت، در دقیقه ۹۳، آساموا ژیان برای غنا گلزنی می کند تا غنا بعنوان سومین تیم آفریقایی که راهی یک چهارم نهایی می شود (پس از کامرون در سال ۱۹۹۰ و سنگال در سال ۲۰۰۲) عزم خود را برای صعود به جمع چهار تیم پایانی جزم کند.

 

شرح بازی

بازی روز دوم ژوئیه سال ۲۰۱۰، در ورزشگاه "Soccer City" شهر ژوهانسبورگ برگزار شد.
قضاوت این دیدار را اولگاریو بنکورنسای پرتغالی به همراه دو کمک اسپانیایی و پرتغالی بر عهده داشت.
این دیدار، نبرد بین اروگوئه و یک قاره بود، در یک طرف میدان آبی آسمانی پوشان اروگوئه ای قرار داشتند و در طرف دیگر غنایی قرار داشت که توسط یک قاره پشتیبانی می شد.

ترکیب دو تیم اروگوئه و غنا

در دقیقه ششم آروالو ریوس از اروگوئه در موقعیت خوبی قرار دارد اما آن را از دست می دهد.
آساموا ژیان هم در هشتمین دقیقه از بازی، برای غنا موقعیت سوزی می کند.
ضربه لوییز سوارز در دقیقه ۱۱، در چارچوب غنا جای دارد، اما کینگسون آن را مهار می کند.
در دقیقه ۲۵، دیگو فورلان شوت خارج از چارچوب می زند، اما یک دقیقه بعد این سوارز است که با ضربه ای دقیق تر دروازه غنا را هدف می گیرد، با این حال کینگسون مانع گل شدن توپ می شود.

ورساه نخستین موقعیت جدی غنا در این بازی را به بیرون می زند. یک دقیقه بعد ژیان هم شوتی خارج از چارچوب می زند.
پس از چند موقعیت نصف و نیمه از دو تیم، فرناندز به روی پراینس بواتنگ خطایی را متحمل می شود.
در ادامه و در واپسین دقایق بازی در نیمه اول، سالی مونتاری به زیبایی توپ را وارد دروازه موسلرا می کند و ستارگان سیاه آفریقا را پیش می اندازد.

در دقیقه ۵۳، پانتسیل روی فوشیل خطا می کند و دیگو فورلان پشت توپ می ایستد، فورلان به مانند گذشته ضربه آزاد خوبی را می زند و توپ وارد دروازه کینگسون می شود تا حساب کار ۱-۱ مساوی شود.
در دقیقه ۵۸ ژیان یک فرصت آرمانی را از دست می دهد.
همین اتفاق در دقیقه ۶۳، برای لوییز سوارز می افتد.
پس از چند موقعیت از سوی مهاجمان دو تیم، فورلان ضربه آزادی می زند، اما این بار خبری از گلزنی نبود.
در ادامه هم موقعیت های اروگوئه ای ها یکی پس از دیگری از دست می رود تا بازی به وقت های اضافه برود.

وقت های اضافه

در نیمه اول وقت های اضافه، اروگوئه موقعیت های بیشتری داشت اما هر چه به پایان نزدیک می شدیم، رفته رفته بر موقعیت های غنا افزوده می شد.
در صد و بیستمین دقیقه و پس از موقعیت های متعدد غنا در ۱۵ دقیقه دوم، فوشیل روی آدیاه خطایی را مرتکب می شود.
توپ روی دروازه فرستاده می شود و ضربه آپیاه از موسلرا هم می گذرد، اما برای گلزنی به اروگوئه ابتدا باید مهاجم آنها، لوییز سوارز را از پیش رو بردارید!
سوارز توپ را با دست خود از خط دروازه بیرون می کشد و داور پرتغالی، برای غنایی ها پنالتی می گیرد.
آساموا ژیان پشت توپ می ایستد، اما ضربه اش را به آسمان می فرستد. بالا و پایین پریدن های لوییز سوارز پس از، از دست رفتن این پنالتی از لحظات ماندگار تاریخ جام جهانی می شود.
حالا برنده بازی در ضربات مرگبار پنالتی مشخص می شود...

ضربات پنالتی

فورلان برای اروگوئه اولین پنالتی را به گل تبدیل می کند. آساموا ژیان این بار موسلرا را مغلوب خود می کند.
ویکتورینو، دومین پنالتی اروگوئه را گل می کند و آپیاه هم دومین پنالتی غنا را به گل تبدیل می کند.
در دور سوم، اسکاتی پنالتی اروگوئه را گل می کند، اما منساه پنالتی خود را از دست می دهد.
مکسی پریرا پنالتی چهارم اروگوئه را خراب می کند، آدیاه هم موفق به گل کردن پنالتی خود نمی شود تا اروگوئه در یک قدمی صعود به نیمه نهایی قرار بگیرند.
سباستین آبرئو، پنجمین پنالتی اروگوئه را وارد دروازه کینگسون می کند تا آبی آسمانی پوشان پس از دهه ها به جمع چهار تیم پایانی جام جهانی راه یابند.

 

سرنوشت دو تیم

غنا در صعود به نیمه نهایی ناکام می ماند، تا حسرت آفریقایی ها برای راه یابی به جمع چهار تیم پایانی ادامه دار شود.

در دیدار نیمه نهایی، اروگوئه ابتدا با گل فن برانکهورست از هلند عقب می افتد، اما همانند بازی با غنا، دیگو فورلان بازی را به تساوی می کشاند.
با این حال در عرض سه دقیقه، هلند کار اروگوئه را تقریبا تمام می کند.
در دقیقه ۷۰، وسلی اسنایدر و در دقیقه ۷۳، آرین روبن دروازه موسلرا را باز کردند تا حساب کار ۳ بر ۱ شود.
با وجود گل دقیقه ۹۲ مکسی پریرا، این هلند بود که در دیدار نهایی به مصاف اسپانیا می رفت.
در دیدار رده بندی هم، اروگوئه با همین نتیجه ۳-۲ مغلوب آلمان شد.
کاوانی و فورلان در دقایق ۲۸ و ۵۱، جواب گل دقیقه ۱۹ توماس مولر را دادند.
اما این پایان کار نبود و یانسن در دقیقه ۵۶ و خدیرا در دقیقه ۸۲ گل های دوم و سوم آلمان را به ثمر رساندند تا ژرمن ها مدال برنز را از چنگ شاگردان تابارز در بیاورند.

 

تقدیم به دیگو فورلان استثنایی و آساموا ژیان فوق العاده...

منبع: طرفداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۷۶۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه جهانی زیر ۱۹ ساله‌های ساحلی ایران با صعود به جمع چهار تیم برتر آسیا

  به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، رقابت‌های والیبال ساحلی قهرمانی زیر ۱۹ سال آسیا با حضور ۳۲ تیم از روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت آغاز شد و فردا (یکشنبه ۱۶ اردیبهشت) در روی‌اِت کشور تایلند با معرفی برگزیدگان به پایان می‌رسد.    تیم والیبال ساحلی ایران یک (حبیب اکبرزاده – امیرعلی قلعه نوی) با شکست دو بر صفر نیوزلند دو (پاچئو داوی – وستی توماس) به نیمه نهایی مسابقات قهرمانی آسیا راه پیدا کرد.    ملی‌پوشان ساحلی که امروز (شنبه ۱۵ اردیبهشت) برای دومین بار به میدان می‌رفتند با امتیازات ۲۱ بر ۱۰ و ۲۱ بر ۷ حریف را شکست دادند تا به پنجمین برد خود در این مسابقات دست یابند.   با کسب این نتیجه و راه‌یابی تیم ملی والیبال ساحلی ایران به مرحله نیمه نهایی رقابت‌های قهرمانی زیر ۱۹ سال پسر آسیا، حبیب اکبرزاده و امیرعلی قلعه نوی موفق به کسب سهمیه حضور در مسابقات قهرمانی جهان شدند که این رقابت‌ها در شانگلو چین برگزار می‌شود.   ساحلی‌بازان کشورمان در دیدار بعد به مصاف استرالیا یک (راکر گراهام جت – دونووان کیلیان) خواهند رفت تا تکلیف حضورشان در دیدار فینال مشخص شود.   حبیب اکبرزاده – امیرعلی قلعه نوی در مرحله مقدماتی در گروه C قرار داشتند و ویتنام یک (انگوین هووآنگ لانگ – دان چان سامای)، استرالیا دو (بنت فینلی – فجس آدام) و تایلند سه (اوتای جائنگ – وانسون گوئن) را شکست دادند و به عنوان صدرنشین راهی مرحله بعد شدند و با شکست هنگ کنگ دو (وونگ هویی یو – لی هویفونگ) به مرحله یک چهارم نهایی راه یافتند.   نادر انصاری ناظر داوری مسابقات قهرمانی زیر ۱۹ سال آسیا است و عبدالرئوف بستگانی به عنوان سرمربی، مرتضی احمدی پوربندری (مربی)، محمد رمضانی (سرپرست) و اکبر مسیبی به عنوان داور همراه، ملی پوشان را در این رقابت‌ها همراهی می‌کنند.

دیگر خبرها

  • طلسم ۳۰ ساله در پرسپولیس؛ دومین کاپیتان هم در حسرت می ماند؟
  • سهمیه جهانی زیر ۱۹ ساله‌های ساحلی ایران با صعود به جمع چهار تیم برتر آسیا
  • ساحلی‌بازان والیبالیست دریک چهارم نهایی آسیا
  • ساحلی‌بازان والیبالیست ایران راهی مرحله یک چهارم نهایی شدند
  • دیدار کارلوس ساینز، راننده فرمول یک با لوییس سوارز در میامی و هنرنمایی با توپ / فیلم
  • حسرت هفته سهم بازیکن جوان پیکان (عکس)
  • آینده‌سازان والیبال حریفان جهانی خود را شناختند
  • حریفان ایران در جام جهانی مشخص شدند
  • معرفی رقبای جهانی آینده‌های والیبال ایران
  • پیروزی دورتموند مقابل پاریس